Houten vloer renoveren

houten vloer renoveren

Een houten vloer renoveren is het goedkope alternatief voor een dure nieuwe vloer.

Door de jaren heen kunnen vloeren beschadigen. Niet alleen door gebruik, maar ook door bijvoorbeeld het (ver-)plaatsen van een muur of een keuken.

Tijdens een renovatie van de vloer vervangen we de beschadigde delen, of verleggen we de vloer naar plekken waar eerst geen hout op lag.

Als we klaar zijn, kan de vloer weer jarenlang mee tegen een fractie van de kosten van een nieuwe vloer.

Friese Parketlegservice

Specialist in houten vloeren renoveren.

houten vloer renoveren 2
geschuurde vloer

Uw houten vloer weer als nieuw

Een houten vloer renoveren betekent dat de vloer na afloop oogt als nieuw. We repareren beschadigingen door beschadigde vloerdelen te vervangen. Door nieuwe vloerdelen vakkundig in te meten en te plaatsen, oogt de vloer weer als één geheel.

De vloer krijgt daarna een grondige behandeling. Door de vloer te schuren en in de olie te zetten, verdwijnen oneffenheden en oogt uw huiskamer zo strak als die van een nieuwbouwwoning.

“Top bedrijf, prima service en uitstekende vakmanschap!”
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

– Jeike, via Google Reviews

Persoonlijk maatwerk 

Voor onze klanten nemen we de tijd. U bent van harte welkom om uw project te bespreken in onze winkel aan de Noordvliet in Leeuwarden.

Houten vloer renoveren? Vraag Greetje!

Onze Greetje vertelt u alles over het renoveren van vloeren. Wilt u weten hoe we werken en wanneer we kunnen beginnen? Bel met Greetje voor meer informatie.

houten vloer renoveren 3

Vraag een offerte aan

Natuurlijk rekenen we graag uit wat het kost. Stuur ons gerust een bericht en we nemen contact op om de details te bespreken.

  Bar houten vloer renoveren in fases

  Door de jaren heeft onder de bar de spoelbak gelekt, hierdoor is de eiken massief bourgogne gelegde tapis vloer zwart geworden en los gegaan.

  Het slechte deel hebben we plaatselijk verwijderd. De ondervloer en eiken tapis vloer is opnieuw gelegd.

  Na het leggen van het nieuwe deel is de gehele eiken massief tapis vloer geschuurd en behandeld met de 2C van Rubio monocoat olie.


  Veelgestelde vragen over houten vloeren renoveren

  Wat is het verschil tussen opknappen en renoveren?

  Bij een opknapbeurt verwijderen we zichtbare slijtageplekken en behandelen we de vloer door te schuren en de vloer opnieuw in de olie te zetten. Bij een renovatie gaan we een stap verder. Zwaar beschadigde delen worden vervangen of kale plekken (ontstaan bij een verbouwing) worden gevuld. Na afloop schuren en oliën we de vloer, waarna hij als één geheel oogt.

  Waarom olie?

  Olie geeft de vloer z’n matte uitstraling en brengt de kleur en structuur van het hout naar de voorgrond. Olie zorgt voor snel resultaat, want doorgaans is één laag voldoende om uw vloer weer als nieuw te laten ogen. Wij hebben de beste merken olie, waaronder Rubio Monocoat.

  Wie is de Friese Parketlegservice?

  De Friese parketlegservice is vloerspecialist in Leeuwarden en daarbuiten. Wij leggen nieuwe vloeren aan en zorgen dat bestaande vloeren weer als nieuw ogen. Ook uw vloer laten opknappen? Kom de mogelijkheden bespreken in onze winkel in Leeuwarden.

  Bezoek onze winkel in Leeuwarden

  In onze winkel in Leeuwarden kunt u terecht voor een persoonlijk vloeradvies en voor onderhoudsproducten.

  Bezoek ons voor:

  ✓ Vloeren om zelf te leggen.
  ✓ Olie en lak, inclusief een persoonlijk advies.
  ✓ Verhuur van apparatuur voor onderhoud.

  pand friese parketlegservice