Houten vloer laten opknappen

houten vloer opknappen header

Een houten vloer laten opknappen is een slimme keuze. Het opknappen van de oude vloer is immers veel duurzamer dan het vervangen ervan. Tegen de tijd dat wij klaar zijn oogt de vloer weer als nieuw, tegen een fractie van de nieuwprijs.


Friese Parketlegservice

Specialist in vloerrenovatie.

houten vloer opknappen (2)
geschuurde vloer

Schuren en lakken

Door de vloer grondig op te schuren verwijderen we oneffenheden die zijn ontstaan door het dagelijks gebruik.

Hiervoor gebruiken wij professionele vloerschuurmachines in combinatie met professionele stofzuigers, zodat er geen zaagsel in het huis terechtkomt.

Na het schuren wordt de vloer gelakt of in de olie gezet. Dit beschermt de vloer tegen vlekken en geeft de huiskamer de uitstraling die je normaal gesproken alleen ziet in een pas opgeleverde nieuwbouwwoning.

“Goed advies, knusse winkel, fijne persoonlijke benadering en vakwerk!”
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

– Tessa, via Google Reviews

Persoonlijke service

Onze klanten waarderen onze persoonlijke service. Wij nemen rustig de tijd voor je in onze showroom (aan de Noordvliet in Leeuwarden) om jouw project door te nemen. En heb je na de opknapbeurt nog vragen over het onderhoud? Ook dan zitten we voor je klaar.

Vragen? Bel Greetje

Greetje is expert in het opknappen van vloeren. Wil je meer weten hoe we werken en wat het kost? Bel gerust met Greetje voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

We rekenen graag voor je uit wat een vloerrenovatie kost. Stuur ons een bericht en we nemen contact op om de details te bespreken.


  Veelgestelde vragen over houten vloeren opknappen

  Wat is het voordeel van lak?

  Wie voor een parketlak kiest, kiest voor gemak. Een houten vloer met een lak vraagt weinig onderhoud en is daarmee erg onderhoudsvriendelijk. U kunt voor verschillende soorten lak kiezen. We beschikken over verschillende laksoorten, waaronder matte lak, half-matte lak of een ultra-matte lak.

  Wat is het voordeel van olie?

  Olie geeft uw vloer een matte uitstraling en haalt de structuur en kleur van het hout naar boven. Op zoek naar een houtbehandeling die uw houten vloer kan beschermen én kleuren? Dan is de Rubio Monocoat 2C dé oplossing. Rubio Monocoat Oil Plus 2C is een product dat zorgt voor bescherming en kleurbehoud. U heeft slechts één enkele laag nodig voor een optimaal resultaat.

  Vloer laten reinigen

  Het alternatief voor opknappen is reiniging. Dit wordt vaak gedaan wanneer de houten vloer vervuild is, maar verder nog geen kale plekken of beschadigingen heeft. De reiniging voeren wij uit met een schrob/zuigmachine. Met speciale borstels en pads wordt er tot diep in de nerf van het hout geschrobd, zodat al het vuil wordt verwijderd. Reinigen is sneller en goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe, houten vloer en het stelt bovendien een totale renovatie uit.