Houten vloer laten schuren en lakken

houten vloer laten schuren en lakken

Een houten vloer laten schuren en lakken is de snelste route naar een vloer die als nieuw oogt. Door de vloer onderhanden te nemen, bespaart u de kosten van een nieuwe vloer en heeft u toch weer een (huis-)kamer waarmee u voor de dag kunt komen.


Friese Parketlegservice

Specialist in houten vloer schuren en lakken.

Houten vloer laten schuren en lakken 2

Schuren en lakken

Met een hoogwaardige, professionele vloerschuurmachine verwijderen we oneffenheden die ontstaan door het dagelijks gebruik van de vloer.

Naast een professionele schuurmachine gebruiken we een professionele stofzuiger, waarmee we voorkomen dat er zaagsel in het huis terechtkomt.

Na de behandeling van de vloer, wordt het hout goed in de olie gezet. Hiermee is de vloer beschermd tegen vlekken. Direct na afloop heeft uw vloer de uitstraling die u normaal gesproken alleen maar ziet bij een pas opgeleverde vloer.

“Top bedrijf, prima service en uitstekende vakmanschap!”
 
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

– Jelke, via Google Reviews

Persoonlijke service

Bij de Friese Parketlegservice krijgt u altijd persoonlijke service. In onze showroom (aan de Noordvliet in Leeuwarden) nemen we rustig de tijd om uw wensen door te nemen en het project te plannen. En heeft u na het lakken en schuren nog vragen over het onderhoud? U bent altijd welkom om te bellen of om langs te komen.

Stel uw vraag aan Greetje

Greetje weet alles van het lakken en schuren van vloeren. Wilt u ontdekken hoe we werken en wat een make-over van uw vloer kost? Bel Greetje voor meer informatie.

Houten vloer laten schuren en lakken 2

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Ontdek wat het kost om een houten vloer te laten schuren en lakken. Stuur ons een bericht via het formulier hieronder en we nemen snel contact op om de details te bespreken.


  Veelgestelde vragen over een houten vloer laten lakken en schuren

  Waarom lakken?

  Parketlak zorgt voor gemak. Een gelakte, houten vloer vraagt om minder onderhoud en is dus uitermate geschikt voor wanneer u weinig tijd (of zin) heeft om de vloer te onderhouden. We hebben de keuze uit verschillende soorten lak, zoals: matte lak, half-matte lak en ultra-matte lak.

  Wat kost een vloer laten schuren en lakken?

  Wat het kost om een houten vloer te schuren en lakken, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de vloer, de staat van de vloer en het soort lak dat nodig is. Een standaadprijs is daardoor niet te geven. Overweegt u een onderhoudsbeurt? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.

  Wat is het voordeel van olie?

  Olie levert een matte uitstraling op en haalt de structuur en de kleur van het hout naar voren. Zoekt u een houtbehandeling die de vloer beschermt én kleurt? Dan is Rubio Monocoat 2C de oplossing. Rubio Monocoat Oil Plus 2C behoudt de kleur en biedt duurzame bescherming. Met slechts één laag behalen we een optimaal resultaat.

  Hoe vaak houten vloer schuren en lakken?

  Het schuren en lakken van een houten vloer is hangt af van het gebruik en de slijtage van de vloer. Over het algemeen wordt het aanbevolen om een houten vloer om de 7 tot 10 jaar te schuren en lakken, omdat dit de levensduur van de vloer fors verlengt.

  Vloer laten schoonmaken

  Soms is het schuren en lakken van de vloer niet eens nodig en kunnen we volstaan met een goede schoonmaakbeurt. Dit is met name het geval wanneer de structuur van de vloer nog goed is, maar het uiterlijk van de vloer minder mooi is door vervuiling. Zo’n vloer behandelen we met een schrob- en zuigmachine. Speciale borstels en pads dringen door tot diep in de nerf van het hout. Hierdoor verdwijnt al het vuil. Reinigen is goedkoper en sneller dan het schuren en lakken van een houten vloer en stelt bovendien een renovatie uit.

  Bezoek onze winkel in Leeuwarden

  In onze winkel in Leeuwarden kunt u terecht voor een persoonlijk vloeradvies en voor onderhoudsproducten.

  Bezoek ons voor:

  ✓ Vloeren om zelf te leggen.
  ✓ Olie en lak, inclusief een persoonlijk advies.
  ✓ Verhuur van apparatuur voor onderhoud.

  pand friese parketlegservice